De eerste stap

Een aantal jaar geleden schreef ik met enige regelmaat een blog dat gekenmerkt werd door het ontbreken van nuttige informatie.

Vandaag begin ik opnieuw. Met een nieuw blog én dit keer met nuttige informatie. Ik hoor u denken: hoe komt dat zo? Nee hoor, dat hoor ik u helemaal niet denken. Het zou doodeng zijn als ik hoor wat u denkt. Maar ik wil wel graag uitleggen hoe het kwam: Hella en ik klagen al jaren gezellig dat we vooral praten over wat we kunnen doen om de wereld te verbeteren, maar dat we uiteindelijk niks doen. Het is alweer maanden geleden dat we zo schoon genoeg hadden van al ons gepraat dat we elkaar beloofden om binnen een week een eerste actie te ondernemen. En tja, toen bezochten we vrijwilligerssites en dachten we hard na op welk gebied we het liefste iets zouden doen. Er was zo veel te kiezen dat we van de weeromstuit weer in onze lethargische praatmodus belandden.

Tot … ik onlangs jarig was en verrast werd door een schitterend cadeau van Hella: een boek vol foto’s van vrienden en familie die afval aan het scheiden waren. Maar dat was niet alles: ik kreeg ook een goedgevulde intekenlijst met allerlei activiteiten die in het allemaal in het teken staan van afval ruimen met een accent op plastic. Want sinds we zelf plastic scheiden, zijn we behoorlijk geschrokken van de grote hoeveelheden die we zelf weggooien. En zo was de keuze gemaakt: dit jaar staat in het teken van De Grote Schoonmaak!

Let's do it Netherlands - Sandra

In dit blog daarom een verslag van de activiteiten die we dit jaar ondernemen, natuurlijk ook in de hoop dat het aanstekelijk werkt!

2 gedachten over “De eerste stap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s