Missie 2: Maak de Maredijk Mooi!

Al binnen een week was het alweer tijd voor de tweede activiteit: Maak de Maredijk Mooi!

Hella had van de sympathieke stichting Nederland Schoon een gratis pakket gekregen met handschoenen, plastic zakken, posters en bedankkaarten. En op de site van Nederland Schoon was door Hella een event aangemaakt. Langs de voor mij ondoorgrondelijke wegen van Facebook was het blijkbaar ook bekend geraakt in onze wijk. Met als gevolg dat er behalve een aantal verjaardagsgasten ook andere schone mensen uit de wijk meededen. Superleuk!

02 IMG_0115 beste
Na de koek en zopie poseerde iedereen heel welwillend voor de persfotograaf.

Net als de week ervoor op het strand, leek het allemaal wel mee te vallen zo op het eerste gezicht. Maar eenmaal bezig, bleken we toch niet in een zo’n heel frisse wijk te wonen… In anderhalf uur tijd werd er heel wat vuil geruimd. Een greep uit de oogst: honderden sigarettenpeuken, vuurwerkafval, een laars, blikjes, plastic zakken, bierflesjes enz.

Maak Maredijk Mooi
Het pronkstuk van de dag

We staken er ook nog wat van op: sommigen van ons dachten dat dit mooie vaasjes voor orchideeën zijn. Dat is niet zo. Het is verpakkingsmateriaal voor een zg. shotje. Geen heroïne, maar een alcoholische versnapering.

26-maredijk-16.jpg
Hotshot!

De inzet was enorm. En tijdens onze actie werden we meermalen aangesproken door wijkbewoners die volgende keer zeker mee willen doen. Sterker nog: die leuke familie van de hoek kon niet wachten en sloot gelijk aan! Maar ook ín de sloot was genoeg te vinden:

34 Maredijk (10)

 

04-maredijk-9.jpg
Toen alles opgeruimd was, hebben we met een nat doekje nog even de stoepranden afgenomen.
36 Slot en juich foto1
Onwaarschijnlijke blije bewoners van de Maredijkbuurt met hun oogst!

Na afloop aten we nog een broodje want van al dat afval wordt een mens hongerig! En ook nu bleek weer dat nuttig & aangenaam een gouden duo is!

4 gedachten over “Missie 2: Maak de Maredijk Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s