Schone Zaken: TGI Fridays

Een aantal keer per week parkeer ik mijn fiets in de fietsenstalling op het Westplein in Utrecht. Een niet zo gezellig plein vanwege het vele verkeer maar het wordt met niet aflatend enthousiasme leuker en groener gemaakt door de mensen van Paviljoen Pop.

TGI 1
Een impressie van de troep.

Afgelopen week stalde ik weer eens mijn fiets en zag een tsunami aan troep. Het bleek een actie van de semi-fastfoodketen TGI-Fridays die op deze ludieke manier personeel wil werven voor hun binnenkort te openen restaurant op het nabijgelegen Stationsplein.

Blijkbaar is er weinig animo om hier te werken en leveren reguliere manieren van personeel werven (een advertentie of uitzendbureau) niets op. Of wellicht is er een heel andere reden die over het hoofd zie.

In elk geval is er een afdeling geweest die bedacht heeft om het op deze manier aan te pakken. Misschien is er nog een brainstormsessie aan vooraf gegaan met gele post-its en out of the box denken.

TGI Fridays
Geloof jij dat dit een goede actie is?

De uitkomst was in elk geval dat er aan alle fietsen op het Westplein een label is gehangen met de kromme zin: Geloof jij in een droombaan op het eerste gezicht?

Als ze ietsiepietsie langer hadden nagedacht waren ze misschien tot de conclusie gekomen dat ongeveer 100% van de fietseigenaren geen behoefte heeft aan dit label. En dat er maar een paar mensen zijn die het braaf in hun zak steken om thuis weg te gooien. De praktijk leert dat de meeste mensen het gewoon op de grond gooien, zeker als er al een paar honderd liggen.

Ik wijdde er een tweet aan met het vriendelijke verzoek aan TGI Fridays om de troep op te ruimen. Maar geen reactie. De dag erop was ik wat eerder terug van werk en besloot zo veel mogelijk labels op te rapen.

TGI 4TGI 3

Het  waren er 267. Ook dit keer heb ik erover getwitterd, ditmaal met de vraag aan TGI-Fridays om in ruil hiervoor een keer met ons mee te gaan om zwerfafval te ruimen. Ook de gemeente Utrecht heb ik per tweet gevraagd of bedrijven zo veel troep mogen verspreiden. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het zit maar blijkbaar is het doorgegeven aan de afdeling vergunningen.

Vooralsnog is er geen reactie van TGI Fridays maar u bent de tweede die het hoort als ze in oneindige wijsheid besluiten om met ons mee te gaan. Ik kan het sowieso iedereen aanraden want het is supergezellig met ons!

Laatste nieuws: TGI-Fridays heeft de handschoen opgepakt en gaat een keer met ons mee zwerfafval rapen! Zie hier hun reactie. En de onze 😉

4 gedachten over “Schone Zaken: TGI Fridays

  1. Hoi Esdirkse, met het schaamrood op de kaken lezen we jouw blog. Onze oprechte excuses voor deze troep en enorm bedankt voor het opruimen. Je tweets hadden we over het hoofd gezien, omdat ze aan onze Amerikaanse collega’s gericht waren. De avond na het flyeren kregen we via Facebook bericht van een andere oplettende inwoner van Utrecht: de flyers van ons promoteam waren op de grond blijven liggen. We hebben daarom direct een opruimploeg gemobiliseerd om de flyers op de aangegeven locaties op te ruimen. Dat we zoveel troep hebben achtergelaten had nooit mogen gebeuren en zal in de toekomst niet meer voorkomen. We hebben ons team nog niet helemaal compleet, maar willen wel graag twee mensen inzetten om een middag met jullie te komen opruimen. Stuur je ons een berichtje met wanneer dat zou kunnen? Als dank voor jouw actie willen we jullie ook graag een etentje met vier personen aanbieden, voor als we open zijn. Nogmaals onze excuses en we horen graag van je!

    Liked by 1 persoon

    1. Beste TGI-Fridayer, dank voor jullie reactie, en wat een sportieve reactie! We vinden het heel leuk als jullie een keer mee gaan rapen. Als jullie even een mailtje sturen naar degroteschoonmaak@xs4all.nl doen we een paar datumvoorstellen. Ook fijn om te horen dat jullie zelf al actie hadden ondernomen! We zetten er een streep onder en maken een schone start 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s